Projects | Academic | Cambridge Child Care Centre Renovation


Cambridge Child Care Centre Renovation


Children First 

Addressing design challenges with creativity and fun!



Description:

The expansion and renovation to the Region of Waterloo Cambridge Children’s Centre included a new entrance, kitchen, offices and a toddler room.

The drop-off and pick-up areas were redesigned to improve circulation and flow, resulting in 

- a safer and smoother exchange of children at drop-off and pick-up,

- less intrusive general deliveries, and

- reduced corridor traffic within the facility.

The Centre now enjoys a prominent and welcoming façade that addresses the street and celebrates the daily arrival of parents and children.

Natural materials, curvilinear shapes and child-friendly windows make up a rich, bright and playful interior space.




Project Data

Academic

Alteration

Design-Bid-Build

Municipal

Cambridge, Ontario

510 m² (5,500 sq. ft.)

Construction Completed 2006